U duhu praznika, nakon donacije novogodišnjih paketića Odjeljenu hematoonkologije i imunologije sa centrom za hemofiliju Klinike za dječije bolesti UKC-a Republike Srpske i Udruženju građana “Mozaik prijateljstva”, zaposleni UniCredit banke Banja Luka posjetili su Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke “Iskra” i uručili im knjige i poruke podrške koje su prikupili.

Akcija prikupljanja i donacije knjiga nastavak je akcije “Moj krug podrške” koju, već dugi niz godina, zajedno sprovode Unicredit banke u BiH, kompanija VISA i Udruženje “Think pink – Zajedno smo jedno”, a povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv karcinoma dojke, tokom kojeg se nastoji ukazati na značaj rane prevencije i ranog otkrivanja ovog oboljenja, koji mogu pomoći u izlječenju ove bolesti.

Dragana Janjić, članica Uprave UniCredit banke Banja Luka, povodom ove donacije je istakla:

“Akciju prikupljanja knjiga započeli smo u mjesecu oktobru – mjesecu borbe protiv karcinoma dojke, u kojem smo, već tradicionalno, krenuli sa realizacijom kampanje “Moj krug podrške”, imajući u vidu da je podrška oboljelim, ali i izliječenim ženama, potrebna kontinuirano – tokom cijele godine. Članicama Udruženja na ovaj način željeli smo pomoći u rehabilitaciji i vrijeme koje provode u Udruženju učiniti ugodnijim. Naši zaposleni su, uz svaku od knjiga koju su donirali, napisali i poruku podrške koje će ovim ženama, vjerujemo, dodatno značiti.”

Udruženje žena “Iskra” u martu proslavlja 20 godina postojanja, međusobne podrške i zajedništva.

 “Svake srijede našim članicama organizujemo zajednička druženja, razgovaramo o mnogim temama koje nas opuštaju i na trenutke zaboravljamo na one manje lijepe stvari. Naravno uvijek smo tu da podijelimo svoju priču, podržimo i posavjetujemo svaku novu članicu. Ova donacija našim članicama će im uljepšati novogodišnje praznike, ali i obogatiti našu biblioteku i zbog toga smo izuzetno zahvalni zaposlenima UniCredit banke Banja Luka, koji su donirali knjige, ali i divne poruke podrške, napisane s ljubavlju za sve naše članice.“, istakla je Suzana Kekić, predsjednica Udruženje žena oboljelih od karcinoma dojke “Iskra”.