Djeca zaposlenih UniCredit banke Banja Luka – UniCredit Vilenjaci, u okviru inicijative Kids4Kids, spakovali su i, s ljubavlju, donirali ukupno 150 novogodišnjih paketića djeci koja leže na Klinici za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske i najmlađim korisnicima Javne kuhinje Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“ u Banjaluci.

U želji da djeci koja praznike ne dočekuju u okruženju najmilijih ili u toplini svog doma, a posebno onima koji nemaju priliku dobiti novogodišnji paketić, UniCredit Vilenjaci pripremili su paketiće s posebnom pažnjom i ljubavlju, a ujedno naučili zašto je važno nekome izmamiti osmijeh na lice, i da je sreća kad ono što imamo možemo podijeliti sa drugima. Incijativa donacija Kids4Kids (Djeca za djecu) pokrenuta je na nivou UniCredit Grupacije, a sprovedena u 13 zemalja u okviru 45 događaja organizovanih uz zanimljiv sadržaj za djecu koja su donijela paketić za drugu djecu. Zahvaljujući ovoj incijativi više od 8500 djece za praznike je dobilo paketić pun ljubavi.

Ljiljana Gejak, direktorica Mreže Maloprodaje u UniCredit banci Banja Luka, povodom donacije paketića Klinici za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske i Javnoj kuhinji Udruženja građana „Mozaik prijateljstva“, ističe:

„UniCredit banka Banja Luka nastoji biti podrška kako svojim klijentima, tako i institucijama koje brinu o osjetljivim kategorijama društva. Neka ova donacija bude pokazatelj da zajedno možemo učiniti mnogo te da sa malo ljubavi i pažnje, pokazujući empatiju prema zajednici, naše vrijednosti ne bi trebale biti samo riječi, već djela. Vjerujemo da smo djeci sa Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske i najmlađim korisnicima Javne kuhinje Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”, izmamili osmijeh na lice i bar malo im uljepšali praznike“.

„Djeci koja praznične dane provode na Klinici mnogo znači i mali znak pažnje koji doprinosi pozitivnijem raspoloženju i uljepšava im dane koje provode u bolnici. Vjerujem da će ih ovi paketići mnogo obradovati. Ispred Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske, želim da se zahvalim zaposlenima UniCredit banke Banja Luka što su i ove godine djeci koja ovdje borave uljepšali nadolazeće praznike.“, izjavila je Jasminka Radosavac, Glavna sestra Klinike za dječije bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Republike Srpske.

„Praznici su vrijeme kada svako dijete sanja o novoj igrački i piše pismo Djeda Mrazu koje je obično ispunjeno svim njihovim potajnim željama. Zahvaljujući kompanijama, poput UniCredit banke Banja Luka, koje brinu o zajednici i građanima koji nisu u mogućnosti ispuniti one najiskrenije dječije želje, njihovi snovi mogu postati realnost. Ovom donacijom zaposleni UniCredit banke Banja Luka doprinijeli su ispunjenju dječijih snova i učinili realnijom priču o Djeda Mrazu, s toga im se od srca zahvaljujemo.“, dodaju iz Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”.