Predstavnici MF banke uručlli su danas Saobraćajnom fakultetu u Doboju, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, opremu za rad Multimedijalne laboratorije na smjeru Informatika u saobraćaju, a koji djeluje u okviru Katedre za Informaciono – komunikacione sisteme.

Oprema u vrijednosti od skoro 5000 konvertibilnih maraka uključuje Renkforce PRO 6 3D štampač te, Lenovo IdeaPad Flex 5 laptop. Dekan Saobraćajnog fakulteta  Zoran Ćurguz zahvalio se MF banci na donaciji, istakavši da će oprema značajno modernizovati nastavni proces.

 “Tehnologija 3D printanja ima izuzetno široku primjenu od potrošačkih proizvoda, medicine, građevinarstva, arhitekture do automobilske industrije. Naročito pogoduje kod proizvodnje manjih serija i kada je potrebno brzo djelovati. Studenti će sada imati mogućnost da kreiraju i transformišu svoje ideje u konkretne proizvode, te da budu uključeni u sve faze, od dizajna do realizacije projekta”, naglasio je Ćurguz.

Donaciju je ispred MF banke uručio Srđan Čućić, šef filijale MF banke u Doboju istakavši da je podrška obrazovanju , naročito visokoškolskim ustanovama dio strateškog opredeljenja MF banke.

Svjedoci smo vremena u kojem se tehnološke promjene nezaustavljivo dešavaju,  a koje će se neminovno odraziti i na polje obrazovanja.  Iz tog razloga naš primarni fokus su i dalje obrazovne i naučne institucije u nastojanju da pokušamo, koliko je to u našoj moći, da podignemo nivo kvaliteta obrazovanja i obezbjedimo što bolje uslove za rad studenata i nastavnog osoblja“,  dodaje Ćućić.

Podsjećamo da je MF banka u martu ove godine već donirala savremeno opremljen kabinet Elektrotehničkom fakultetu u Banja Luci.

Saobraćajni fakultet u Doboju osnovan je 2005.godine, a od 2014.godine u okviru Katedre za Informaciono – komunikacione sisteme izvodi se na studijskom programu „Saobraćaj“ smjer Informatika u saobraćaju. 

Cilj pokretanja ovog smjera bilo je upoznavanje studenata sa informacionim i komunikacionim tehnologijama, kao i efektima njihove primjene na tokove roba i nivo usluge.