Sarajevo, 20.6.2022.- Ženska Mentorska Mreža, program kreiran sa namjerom osnaživanja mladih žena u poslovnom sektoru i jačanje njihovih menadžerskih vještina, nastavljen je danas organizacijom druge serije stručnih predavanja. U program je i ove godine uključeno više od 100 žena koje kroz mentorstvo razmjenjuju znanja i iskustva i podržavaju aktivniji karijerni razvoj mladih žena.   

 „Novi ciklus Ženske Mentorske Mreže donio je i novu grupu mladih žena koje žele steći nova znanja i iskustva kako bi olakšale svoj karijerni razvoj. Vjerujem da osim njihovog osnaživanja, Ženska Mentorska Mreža djeluje i šire, mijenjajući način razmišljanja o ženama i njihovim sposobnostima“, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i jedna od utemeljivačica Ženske Mentorske Mreže.    

„Projekat koji smo pokrenuli prilično skromno prošle godine izrastao je u zaista respektabilan i društveno koristan program čiji se efekti već sada osjete, a vjerujem da će u punom kapacitetu osjetiti tek kroz nekoliko generacija“, izjavila je Sabina Softić, direktorica Deloitte BH.

Drugi dan edukacije je bio u znaku liderstva i vještina koje su potrebne za njegovo jačanje, emocionalne inteligencije, ali i vrlo neobičnog osvrta i analize na životne pokretače i kočnice.

Partner projekta je UNDP, a podršku realizaciji pružili su UNFPA, EFSE i OSCE. Medijski partner projekta je magazin Azra.