Kako bi se u Bosni i Hercegovini vakcinisao što veći broj stanovništva i ublažile posljedice pandemije COVID-19, UNICEF pruža kadrovsku i tehničku pomoć vlastima u Bosni i Hercegovini u realizaciji aktivnosti vakcinisanja protiv koronavirusa.

Obzirom na mali odziv stanovništva za cijepljenje, u okviru ovih aktivnosti, izrađen je kratki tekst i video sa porukama „Vakcine djeluju“ i „Zbog onih koje voliš“, koji sadrži emotivna svjedočanstva ljudi koji su ostali bez jednog od članova porodice.

Na ovaj način “Radio Džungla” Doboj učestvuje u društveno korisnoj kampanji koja ima za cilj povećanje broja vakcinisanih građana Bosne i Hercegovine, kao i smanjenje stope smrtnosti od koronavirusa.

Pogledaj video: https://www.youtube.com/watch?v=O2ktcsovT7U

“Da mogu vratiti vrijeme, mislim da tati ne bih dala da izađe iz kuće sve dok ne dođe vakcina”, kaže u emotivnoj ispovijesti Emela Burdžević koja je tokom pandemije COVID-19 ostala bez oca.

“Tata je bio najbolji čovjek na svijetu, sjećam se da je bio nestvarno pošten, i da je jako poštovao sve ljude”, dodaje Emela, a Armin Šoljanin koji je nakon smrti 38-godišnje supruge ostao sam s tromjesečnom bebom kaže kako je pamti kao velikog čovjeka i humanitarca:

“Pamtim je kao najbolju mamu i suprugu koja je ikad postojala”.

Semir Hasagić u pandemiji COVID-19 ostao je bez 38-godišnje supruge od koje mu, kaže, najviše nedostaju zagrljaj, i njen osmijeh koji mu je govorio da može sve u životu:

“Posljednji put smo se vidjeli kada sam je ostavio pred bolnicom pet dana prije nego je preminula”, prisjeća se Semir.

“Ne mogu vratiti vrijeme”, zaključuje Armin, a on, Emela i Semir u kratkom videu šalju zajedničku poruku:

“Oni nisu imali šansu, ali ti imaš. Vakcine djeluju!”.