UniCredit banka Banja Luka je u toku prošle godine, kao prva banka na teritoriji BiH, podržala borbu za zdraviju i zeleniju životnu sredinu i priključila se Priceless Planet Koaliciji (Koalicija „Neprocjenjiva planeta“), iza koje stoji kompanija Mastercard, kako bi dala svoj doprinos i pružila podršku ujedinjenju i naporima potrošača, finansijskih institucija, ali i zajednica, u borbi protiv klimatskih promjena.

Cilj Koalicije jeste da se u narednih pet godina podrži sadnja 100 miliona novih stabala u ugroženim područjima širom svijeta i da se na taj način pozitivno utiče na obnovu šumskog fonda na globalnom području. U okviru akcije “Neprocjenjiva planeta”, UniCredit banka Banja Luka je zajedno sa svojim klijentima u toku 2022. godine posadila čak 7.500 sadnica i na taj način direktno uticala na smanjenje emisije štetnih gasova, te očuvanje životne sredine i biodiverziteta.

Povodom nastavka podrške inicijativi “Neprocjenjiva planeta”, Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit banke Banja Luka, izjavio je: “Ponosan sam na činjenicu da smo prva banka na tržištu koja se pridružila koaliciji “Neprocjenjiva planeta” i da smo u sinergiji sa našim klijentima pokazali da posvećenost zaštiti životne sredine zahtijeva konkretna djela i akcije koje će imati globalni značaj. ESG je u fokusu svega što radimo, stoga nastavak saradnje sa Mastercardom u okviru ove inicijative, predstavlja priliku da pokažemo našu opredjeljenost ka održivom poslovanju i napore koje činimo kako bismo postavili temelje za bolju budućnost novih generacija, birnući o sredini u kojoj živimo”.

Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i BiH u kompaniji Mastercard, istakla je: “Klimatske promene su prerasle u klimatsku krizu koja pogađa svakoga od nas i zato je krajnje vreme za akcije na svim frontovima. Mi se oslanjamo na svoje tehnologije i globalnu mrežu partnera kako bismo dali svoj doprinos pozitivnoj promeni i veliko nam je zadovoljstvo što je UniCredit banka Banja Luka prepoznala i podržala taj cilj kao važan.”

UniCredit banka Banja Luka nastavlja pružati podršku ciljevima Koalicije, te za kraj godine pokreće novi val inicijative “Neprocjenjiva planeta” i poziva klijente da daju svoj doprinos akciji, koristeći novu uslugu, Google Pay mobilni novčanik, za svoje redovne kupovine, jer svaka transakcija digitalizovanom UniCredit Mastercard karticom do 20. marta 2024. godine znači donaciju i sadnju jednog novog stabla, kao i podizanje svijesti da jednostavnim svakodnevnim aktivnostima svi možemo doprinijeti zdravijoj i zelenijoj budućnosti. 

Google Pay je novi način jednostavnog, sigurnog i brzog plaćanja mobilnim telefonom dostupan korisnicima UniCredit Mastercard kartica i m-bank aplikacije, mobilnog bankarstva UniCredit banke Banja Luka. Plaćanje digitalnim novčanikom se obavlja beskontaktno, bez otključavanja uređaja i prinošenjem mobilnog telefona POS terminalu na prodajnim mjestima koja nude mogućnost beskontaktnog plaćanja.