Kultni humoristični serijal „Večernja škola“ Željka Pervana nakon 15 godina ponovo je okupio svoje junake i krenuo na oproštajnu turneju sa predstavom „Posljednja Večernja“ koja napokon stiže u Banja Luku!  „Posljednja Večernja“ će pred banjalučkom publikom zaigrati 07. decembra u dvorani „Obilićevo“, u 20h, a ulaznice se već sada mogu kupiti u sistemu Kupikartu.ba i na blagajni SD „Obilićevo“.

U ovom urnebesnom epilogu serijala „Večernja škola“, Željko Pervan alias profesor Maksimilijan Jure Kučina i njegovi učenici Blaž (Damir Folnegović), Antimon (Ahmed El Rahim), Denis (Mladen Horvat) i Aljoša (Zlatan Zuhrić-Zuhra), ponovo sjedaju u školske klupe kako bi nas nasmijali do suza.

„Posljednju Večernju“ Željka Pervana na ovoj je oproštajnoj turneji pogledalo više od trideset hiljada ljudi! Predstava je oborila sve rekorde gledanosti u regiji u toku osam mjeseci, a u Bosni i Hercegovini rasprodala BKC Sarajevo i dvoranu Kosača u Mostaru. U Zagrebu je igrala ispred čak 5.000 fanova u rasprodanoj sportskoj dvorani Cibona, a obišla je i dvadesetak gradova.

Autor „Večernje škole“ Željko Pervan već je najavio da je ova turneja neponovljiva i da nema namjeru nastavljati s novim nastavcima legendarne „Večernje škole”, što aktualnu turneju čini još ekskluzivnijom prilikom za uživanje u vrhunskoj Pervanovoj satiri.

Predstojeća izvedba u Banjoj Luci posljednja je prilika za sve fanove Večernje škole da uživo dožive ovu sjajnu ekipu glumaca u školskim klupama i u kultnim ulogama koje su im obilježile živote i karijeru!

Sve informacije mogu se dobiti putem telefona 066 905 399.