Od 24. do 31. oktobra održan je Regionalni sajam poslova,najveći online sajam poslova u Bosni i Hercegovini i regiji, na kojem se ove godine predstavilo više od 150 poslodavaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Sjeverne Makedonije i Slovenije s hiljadu raznovrsnih oglasa za slobodna radna mjesta.

Sajam već tradicionalno organizuje vodeći portal za zapošljavanje u Bosni i Hercegovini MojPosao.ba, koji je dioAlma Career grupacije, u saradnji s partnerima iz regije: MojPosao – Hrvatska, Poslovi Infostud – Srbija, Vrabotuvanje – Makedonija te Deloglasnik – Slovenija.

Poslodavci Carlsberg, Onkološki inštitut Ljubljana i Procredit Bank zabilježili su veći broj prijava na oglase.

Tokom 8 dana trajanja, sajam je zabilježio više od 690.000 posjeta, a ostvareno je preko 50.000 prijava na objavljene oglase za posao.

Što se tiče sadržaja sajma i virtualnih štandova poslodavaca koji su, pored oglasa za posao, sadržavali i mnoge druge informacije poput iskustva zaposlenika, te fotografija i videozapisa radnog okruženja, isti su zabilježili 5.400.000 pregleda stranica.

Izlagači u Bosni i Hercegovini ostvarili su preko 44.400 jedinstvenih korisnika, preko 500.000 pregleda stranica i više od 1.350 prijava na oglase za posao. Također, veliki broj posjetioca stupio je u direktni kontakt s poslodavcem putem online chata s ciljem upoznavanja budućeg potencijalnog radnog okruženja.

Najposjećeniji štandovi u Bosni i Hercegovini bili su Dm drogerie markt, Carlsberg i Onkološki inštitut Ljubljana.

Ove godine su učestvovale kompanije: Teleperfomance BH, Webhelp, Telus International, FraGround Fraport Ground  GmbH, Onkološki inštitut Ljubljana, Carlsberg, dm, Jysk, GS Tvornica mašina Travnik, Procredit Bank, Phillip Morris, Univerzitetni klinički centar Ljubljana, Maistra, Ribola, Joorney, Konzum plus, Grand Circle Coorporation, Valamar, MojPosao.ba, te mnogi drugi izlagači iz regije.

Sajam će tradicionalno biti održan i naredne godine u oktobru, te do tada ako želite blagovremeno rezervisati svoje mjesto, javite se sa upitom na e-mail: projekti@mojposao.ba