JU OŠ „Dositej Obradović“ Doboj, predstavlja više od obične škole. To je mjesto gdje se stvaraju mladi šampioni, gdje se vrednuju trud, upornost i timski rad. Nedavni uspjesi njenih učenika na sportskim takmičenjima i plasmani na republičkom nivu svjedoče o izuzetnom entuzijazmu ali i ukazuju na potrebu za boljim uslovima treniranja i učenja.

Kada se postavi pitanje šta je pored volje i discipline još ključno za uspjeh mladih sportista, odgovor je jasan – kvalitetni treninzi i adekvatna oprema. Upravo s tim izazovom suočila se JU OŠ „Dositej Obradović“ koja je imala ambiciju da svoje učenike dodatno pripremi za predstojeća takmičenja, ali im je nedostajao didaktički materijal i sportski rekviziti. Stoga su se obratili Mikrofinu, društvu koje je tokom posljednjih 25 godina postalo prepoznatljivo po svojoj predanosti i podršci zajednici. Prepoznavši potrebu, Mikrofin je brzo reagovao i obezbijedio željenu opremu za školu.

Srđan Stanojević, šef filijale Doboj, istakao je koliko je značajna ova podrška, ne samo za školu već i za cijelu zajednicu. „Ulaganje u obrazovanje i sport mladih je ulaganje u budućnost našeg društva“, poručio je Stanojević, dodajući da Mikrofin nastoji biti stub podrške gdje god je to potrebno.

„Učenicima i osoblju JU OŠ „Dositej Obradović“ želimo puno uspjeha na predstojećim takmičenjima i u svim budućim izazovima. Nadamo se da će donirana oprema doprinijeti postizanju još većih sportskih uspjeha”, dodao je Stanojević.