U toku je kampanja Saveza za rijetke bolesti Republike Srpske, u želji da se pomogne oboljelim koji žive uz pomoć aparata i oboljelim od bulozne epidermolize, u nabavci medicinskih sredstava i potrošnog materijala, koji im se od početka ove godine ne refundira, zbog čega su u značajnim problemima.

U Savezu imaju 10 oboljelih na mehaničkoj ventilaciji i 12 oboljelih od bulozne epidermolize. Njihov cilj je da u mjesecu oktobru, osim prikupljanja sredstava, upoznate neke od ovih porodica, ali isto tako i spoznate njihove potrebe i zašto im je pomoć potrebna iz kratkih videa koje se objavljuju na njihovo FB profilu: Savez za rijetke bolesti Republike Srpske u toku mjeseca.

Takođe, kroz kratke objave upoznaćete i druge članove Saveza, koji nemaju konkretno ovu vrstu potrebe, ali su istupili u cilju podrške svojoj porodici rijetkih. Pozovite 1402! Dijelite njihove objave! Hvala vam od srca! Savez za rijetke bolesti Republike Srpske

Za sve prijatelje koji žele da pomognu akciju Savez za rijetke bolesti Republike Srpske za pomoć djeci na mehaničkoj ventilaciji i oboljelim od bulozne epidermolize, a nisu u Mtel mreži, te ne mogu podršku da izraze pozivom na broj 1402, objavljujemo informacije o računima Saveza, radi eventualnih uplata.

ZA DOMAĆE UPLATE (u KM (BAM) valuti): Savez za rijetke bolesti RSRačun broj: 5672412700021732 kod ATOS bank, sa naznakom: za humanitarnu akciju.

ZA UPLATE IZ INOSTRANSTVA: Savez za rijetke bolesti Republike Srpske, IBAN/account number: BA39 5672410000626386, SWIFT code: SABRBA2B