U Republici Srpskoj 14. juna 2023. godine počeće preventivna kampanja „LAKO JE BRZINU SMANJITI“. Brzina je jedan od osnovnih faktora rizika u saobraćaju. Veće brzine kretanja vozila dovode do većih udarnih brzina, a samim tim i do težih povreda.

Ministarstvo saobraćaja i veza, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Agencija za bezbjednost saobraćaja, Auto-moto savez Republike Srpske, Jedinice lokalne samouprave, Radio Televizija Republike Srpske kao medijski partner i društveno odgovorne kompanije „Auto Milovanović d.o.o.“ i „Vitinka a.d.“ i ove godine kao i prethodnih od 14. juna do 31. jula provešće preventivnu kampanju pod nazivom LAKO JE BRZINU SMANJITI!“

Cilj provođenja preventivne kampanja LAKO JE BRZINU SMANJITI!“ je povećanje nivoa bezbjednosti saobraćaja u Republici Srpskoj, smanjenjem broj vozača koji voze nepropisnom ili neprilagođenom brzinom.  

Kampanjom se želi uticati na promjenu stavova o važnosti i značaju ograničenja brzine i prenošenje poruke učesnicima u saobraćaju koliko je važno poštovati ograničenje brzine kretanja.

Realizacijom ove kampanje očekuje se povećanje učesnika koji poštuju ograničenje brzine kretanja, čime bi došlo do smanjenja broja nastradalih lica u saobraćajnim nezgodama i izmjene u strukturi povreda (značajno smanjenje težine povreda i manja smrtnost).

Početak kampanje obilježiće se u Banjoj Luci na Trgu Krajine, 14. juna 2023. godine sa početkom u 11.00 časova. Tom prilikom biće organizovane razne aktivnosti, predstavljen plan kampanje i djeljen promotivni materijal.

Pres konferencija za medije će se održati u 12.00 časova. Navedenoj konferenciji prisustvovaće predstavnici navedenih subjekata koji će provesti kampanju.

Pored konferencije za medije, u periodu od 11.00 do 13.00 h, na Trgu Krajine kao strateški partner kampanje kompanija „Auto Milovanović d.o.o.“ organizovaće aktivnosti za najmlađe (takmičenje djece sa autićima, crtanje, pisanje poruka), podjelu letaka te prigodnih poklona.

Letak možete preuzeti ovdje.