Najposjećeniji festival u Bosni i Hercegovini “Banjalučki dani muzike”,ove godine se održava od 30. juna do 2. jula, na platou ispred tvrđave Kastel.

Ovaj festival poznat je kao mjesto najbolje zabave, susreta i druženja uz kvalitetnu muziku.

Tim povodom, direktor festivala Zoran Đurić izjavio je sljedeće: “ Veoma sam sretan zbog činjenice da ove godine festival organizujemo jubilarni, deseti put.

I ove godine posjetiocima ćemo pružiti izuzetan muzički doživljaj sa vrhunskim izvođačima iz regiona. Za publiku smo spremili zanimljive nagrade kao što su “Vikend na Jahorini”, besplatno ljetovanje, a poseban poklon je besplatan ulaz do 20.30, a nakon toga minimalna cijena ulaznice od 10 KM. Festival organizujemo na platou ispred Kastela, jedinom mjestu na kojem se svira isključivo rock & roll. Pored odlične žive muzike, posjetioci će moći da uživaju u  velikom izboru najpoznatijih pivskih brendova, dobroj gastronomskoj ponudi i najvećem luna parku na Balkanu. Kao i svake godine, očekujemo veliki broj turista iz regiona, te smo sa partnerskom  agencijom  Good Host –  Dobar domaćin, dogovorili da tokom tri dana festivala, za posjetioce organizuju raznovrsne  dnevne sadržaje: obilaske Banjaluke i okoline, vožnju dajak čamcem i druge turističke sadržaje.”.

Festival je svojim desetogodišnjim postojanjem uveliko doprinjeo pozicioniranju Banja Luke kao muzičkog i turističkog središta.

Tokom tri festivalska dana nastupiće: Magnifico, Divlje jagode, Eyesburn, Osvajači, Smoke Mardeljano, Dža ili Bu, Regina & Elena Ristevska, Racija, EKV tribute band, Rainmaker Iron Maiden tribute, Azra tribute band, Respirator, Euphoria i Aberdar.

Program svakog dana počinje u19. 30  i završava u  03 h narednog dana,

Ulaznice za festival po cijeni od 10 KM, mogu se kupiti na prodajnom mjestu ispred RK ,,Boska”, putem platforme kupikartu.ba i na ulazu u koncertni prostor. Informacije na telefon: 066 905 399.

Vidimo se na Banjalučkim danima muzike!