Hit predstava Bitef teatra ,,Lepa Brena Project”, realizovana u koprodukciji sa Schlachthaus teatrom iz Berna, od svoje premijere, koja se desila 2019. godine, izazvala je istinsku pomamu, kako u regionu, tako i u inostranstvu.

Predstava, čiji su autori i reditelji Vladimir Aleksić i Olga Dimitrijević, nastala je iz monologa dramskih pisaca Olge Dimitrijević, Slobodana Obradovića, Maje Pelević, Tanje Šljivar i Vedrane Klepice. Kroz likove Brena Jugoslovenka, Brena Seksualnosti, Brena Biznismenka, Brena Graditeljstva i Brena Pjesme razvija se priča o kompleksnosti i kontradikcijama posljednje četiri decenije na ovim prostorima, o njihovim društveno-političkim transformacijama, o ponosu i bolu, razočaranjima i nadi.

Na pozornici se u ulogama Lepe Brene izmjenjuju prvaci beogradskog glumišta, najnagrađivaniji glumci svoje generacije: Aleksandra Janković, Jelena Ilić, Anđela Jovanović, Jovana Belović i Vladimir Aleksić.

Nakon rasprodanih izvođenja u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Makedoniji, Švajcarskoj, Njemačkoj i Austriji, ,,Lepa Brena Project” stiže i u Bosnu i Hercegovinu, a zadovoljstvo da bude dio ovog imerzivnog pozorišnog događaja najprije će imati banjalučka publika.

Zoran Đurić, direktor Queen Estrade, izjavio je da uspostavljanje saradnje sa Bitef teatrom predstavlja veliko zadovoljstvo, te da mu je izuzetno drago što upravo Queen Estrada ima priliku da organizuje gostovanja ove hit predstave širom Bosne i Hercegovine.

Premijerno izvođenje ove predstave ,,Lepa Brena Project” u Banjoj Luci desiće se u nedelju, 21. maja 2023.godine, sa početkom u 20.30 časova, u SD ,,Obilićevo”. Ulaznice su u prodaji na blagajni SD ,,Obilićevo”, ispred RK ,,Boska” i putem servisa kupikartu.ba. Broj mjesta je ograničen. Više informacija na broj telefona: 066 905 399.