Poznata pijanistkinja Lola Astanova, koja svojim virutoznim nastupima ostavlja bez daha publiku širom svijeta, 4. juna 2023. godine održaće koncert u SD ,,Borik” u Banjoj Luci.

Ova talentovana umjetnica dobitnica je brojnih priznanja, među kojima su i Grammy nagrada, Emmy nagrada, Kineo nagrada Venecijanskog filmskog festivala, te nagrada Vladimir Horowitz.

Nastupala je u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom svijeta, a neki od čuvenih umjetnika sa kojima već godinama sarađuje su Andrea Bocelli, Stjepan Hauser (2 Cellos), Al Di Meola, David Foster itd.

Lola Astanova trenutno važi za jednu od najtraženijih pijanistkinja širom svijeta, a kritičari je opisuju kao ,,savremenog virtuoza, vrhunske klavirske tehnike u kombinaciji sa dubokom muzičkom senzualnošću i jedinstvenim osjećajem za modu”. Za svoje nastupe kaže da predstavljaju elegantnu i strastvenu ,,ljubavnu vezu” klavira i nje, a 4. juna u SD ,,Borik” u 20 časova i banjalučka publika će imati priliku da uživa u njenom spektakularnom klavirskom umijeću, uz pratnju orkestra.

Sudeći po velikom broju telefonskih poziva i upita putem društvenih mreža, interesovanje koje vlada za ovaj izuzetan događaj koji Banja Luku stavlja na mapu značajnih muzičkih centara Evrope je ogromno. Da bi se stvorili najbolji uslovi za praćenje koncerta, u Sportskoj dvorani “Borik” će se koristiti samo parter i sjeverna tribina, te je zbog toga broj mjesta  ograničen, zbog čega direktor Queen estrade Zoran Đurić preporučuje svim zainteresovanim licima koji ovoga juna žele da Lolu Astanovu slušaju uživo, da na vrijeme kupe svoje ulaznice.

Ulaznice za koncert su u prodaji od srijede, 3.maja, na prodajnom mjestu ispred RK ,,Boska” i putem servisa kupikartu.ba. Više informacija na telefon 066/905-399 i na Facebook i Instagram stranicama Queen Estrade.