UniCredit Bank Banja Luka, drugu godinu zaredom, podržaće regionalni muzički festival Nektar OK Fest, koji će biti održan na Tjentištu, u periodu od 14. do 16. jula ove godine, kao zvanična Banka partner.
Ovaj, širom regije poznat muzički festival, održava se na jedinstvenoj lokaciji Nacionalnog parka Sutjeska, najstarijeg i najvećeg parka u BiH.

UniCredit Bank Banja Luka svoje poslovanje usmjerava ka razvoju zajednice, djelujući u okviru ESG (ekološko, društveno i korporativno upravljanje) strategije, podržavajući događaje čija krajnja svrha jeste promocija očuvanja prirode, tradicije i nacionalnog identiteta.

Nacionalni park Sutjeska nalazi se na prostoru spajanja Bosne, Hercegovine i Crne Gore što je svojstvena prirodna, kulturna i istorijska specifičnost. Predstavljajući primjer izvornog prirodnog bogatstva ove zemlje, Sutjeska je simbol značaja očuvanja prirodnih resursa. Park je 1962. proglašen nacionalnim parkom, a upravo prefiks „nacionalni“ ukazuje da je riječ o prostoru koji se poistovjećuje sa otadžbinom, njenim naslijeđem, osjećajem patriotizma i nacionalnim ponosom. Dodatnu vrijednost ovom prirodnom ambijentu daju događaji od društvenog značaja, kao što je i sam Nektar OK Fest, koji promoviše očuvanje prirodnog bogatstva, kulture i umjetnosti.

Povodom podrške organizaciji Nektar OK Festa, Gordan Pehar, predsjednik Uprave UniCredit Bank Banja Luka je izjavio:“UniCredit Bank Banja Luka ponosni je partner Nektar OK Festa i velika je čast i zadovoljstvo što ćemo i ove godine, podržavajući Nektar OK Fest, doprinijeti promociji očuvanja kulture, umjetnosti, tradicije i prirodnog bogatstva Nacionalnog parka Sutjeska. Sa fokusom na promociju pogodnosti digitalnih usluga, a u skladu sa svojom digitalnom strategijom, Banka će Nektar OK Festu pružiti podršku u organizaciji „cashless“ koncepta samog festivala, omogućavajući posjetiocima da sva plaćanja na samom festivalu realizuju cashless karticom, koju će  moći kupiti ili dopuniti na POS terminalima UniCredit banke. Važno je naglasiti prednost upotrebe digitalnih bankarskih usluga koja direktno utiče na smanjenje upotrebe papira u svakodnevnim bankarskim transakcijama, što doprinosi postizanju dugoročnih ciljeva održivosti.

 “Zadovoljstvo je nastaviti dobru saradnju sa UniCredit bankom Banja Luka. Živimo u vremenu u kojem je digitalizacija ključna riječ, a partnerska podrška UniCredit banke Banja Luka od izuzetnog je značaja u samom segmentu digitalnog bankarstva, kako za nas – organizatore,  tako i za sve posjetioce Festivala. Jedan od naših glavnih ciljeva jeste da ukažemo na sve ljepote i vrijednosti lokacije na kojoj se Festival održava te na značaj očuvanja bogatstva koje nam je priroda dala. Drago nam je što i naši partneri to prepoznaju i podržavaju.”, izjavio je Dubravko Suvara, direktor Nektar OK Festa.

OK je međunarodna skraćenica za nešto što je dobro, kvalitetno, prihvatljiva i razumljiva na svim jezicima, među svim narodima i na svim kontinentima. Ovim nazivom šalje se jasna poruka: „Nama je ovdje OK, a učinićemo sve da bude i vama!“.

Pozivamo vas da posjetite ovogodišnji OK Fest u Nacionalnom parku Sutjeska i doživite jedinstven spoj prelijepe prirode i muzike. Kako bi vam festivalsko iskustvo bilo potpuno, UniCredit i VISA, kao ponosni partneri OK Festa, pripremili su sjajnu ponudu i niz pogodnosti za plaćanja UniCredit Visa karticama. Više informacija o ovim pogodnostima pronađite na web stranici Banke unicreditbank-bl.ba