Zaposleni UniCredit Bank a.d. Banja Luka prikupili i donirali novogodišnje paketiće Hemato-onkološkom odjeljenju Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske i Udruženju građana “Mozaik prijateljstva”

Banja Luka, 30.12.2022.

U duhu novogodišnjih praznika, već tradicionalno, zaposleni u UniCredit Bank Banja Luka nastoje uljepšati praznike i početak nove godine, kroz zajedničke akcije doniranja.. Ove godine novoogodišnji paketići, koje su zaposleni Banke prikupili, donirani su djeci koja su smještena na Klinici za dječije bolesti UKC-a Republike Srpske, na Odjeljenju hemato-onkologije i imonologije sa centrom za hemofiliju u Banjaluci i mališanima, najmlađim korisnicima usluga Udruženja građana “Mozaik prijateljstva”.

UniCredit Bank Banja Luka, kao i njeni zaposleni, posvećeni su pružanju podrške lokalnim zajednicama u kojima Banka posluje, sa posebnim fokusom na osjetljive kategorije društva, kao što su djeca i mladi.

Diana Bevanda, članica Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka

Diana Bevanda, članica Uprave UniCredit Bank a.d. Banja Luka, nadležna za Ljudske potencijale i korporativnu kulturu, ovim povodom je istakla:

„I ove godine, već tradicionalno, sprovedena je akcija zaposlenika Banke s ciljem prikupljanja paketića, koja bi djeci iz Klinike za dječije bolesti UKC-a Republike Srpske i najmlađim korisnicima Udruženja građana “Mozaik prijateljstva” bar malo uljepšala praznične dane i izmamila osmijeh na njihovom licu.  
Podržavajući i pokrećući akcije koje za cilj imaju poboljšanje uslova rada institucija koje brinu o osjetljivim kategorijama društva,  UniCredit Bank Banja Luka nastoji biti pokretač promjena u društvu te graditi put ka budućnosti, pokazujući empatiju prema zajednici u kojoj posluje.”

Miroslav Subašić, predsjednik Udruženje građana “Mozaik prijateljstva”, povodom donacije paketića od strane zaposlenih UniCredit banke, je izjavio:

“Mnoga djeca, nažalost, nemaju mogućnost da uživaju u ljepoti i bezbrižnosti praznika te je ovo jedan od načina da njihova lica vidimo nasmijana. Zahvalni smo zaposlenima UniCredit banke Banja Luka, jer je ova donacija posebno značajna, kako za Udruženje građana “Mozaik prijateljstva”,tako i za svu djecu koja će dobiti paketić i kojima ćemo ove godine praznike učiniti ljepšima.”