Sinoć se u prepunom Klubu studenata Banja Luka publici na najbolji mogući način predstavilo šest finalista 7. banjalučke gitarijade. Žiri u sastavu: Igor Paspalj, magistar muzike i gitarista, Dražen Kecman (Studio Cirith Ungol), Ninoslav Tiki Dobrijević (Digital Boyler Studio) i Zoran Đurić, producent i organizator gitarijade, imao je zaista težak zadatak da izabere najbolje među odličnima.

Prvo mjesto osvojio je Deminutiv, bend iz Prnjavora koji postoji nešto više od 3 godine. Iako mladi, iza sebe imaju mnogo klupskih i festivalskih svirki. U poslednje vrijeme se bave intezivnim autorskim radom. Bend čine: vokal benda Maja Kitić, gitarista Nemanja Danojević, bas gitaristkinja Katarina Ćelić i  bubnjar Nebojša Vuković.

Drugo mjesto pripalo jebendu S-alt  koji čine: frontmen i tekstopisac Filip Marić, Jasmin Avdić (bas gitara), Denil Babović i Mladen Ristić (gitare), Amina Halilčević (bubanj) i Bakir Memišević (klavijature). Bend alternativne muzike iz Tuzle, nastao je 2021. godine. Do sada su objavili tri singla: Gorko Slatko, Novčići i Stišaj glad, koji će se naći na debitantskom albumu “Teksture”;

Treću nagradu osvojio je bend Eho Radar iz Prijedora, formiran  2018. godine, a čine ga Marko Divjak (glas, gitara), Nikola Grab (gitara), Igor Stakić (bas) i Damir Knežević (bubnjevi). Do sada su objavili 8 autorskih pjesama. Bend je do sada pobjedio na 3 gitarijade: Na putu za jug u Mostaru, Rock fest u Aleksandrovcu i Music Vibes fest u Užicu.

Kvalitetom nisu zaostajali ni ostali finalisti:

Skhizma, mladi autorski bend iz Prijedora, Pod Pritiskom, alternativ, hard rock/metal sastav iz Banjaluke, i Lorem, novostovoreni banjalučki  bend koji svira hard rock i metal.

Povodom održane 7. banjalučke gitarijade, organizator Zoran Đurić izjavio je sljedeće:“ Gitarijada je bila odlična. Oduševljen sam. Uz ovakve izuzetne mlade stvaraoce i izvođače i ogromno interesovanje i podršku publike, zaista imamo čemu da se nadamo. Nadam se da će svi mediji podržati mlade autorske bendove i dati im mnogo više prostora i podržati njihov rad, jer samo tako možemo razvijati našu muzičku scenu!“.