U utorak, 5. oktobra, na Trgu Krajine, Queen Estrada u saradnji sa JU Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, a pod pokroviteljstvom Vlade RS, povodom obilježavanja međunarodne Sedmice djeteta organizuje peti festival “Dječija zemlja”. Međunarodna Sedmica djeteta je prilika da se ukaže na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta, ali i prilika da se djeca edukuju i animiraju kroz igru.

Festival otvorene scene “Dječija zemlja” je osmišljen tako da ohrabri djecu da interaktivno učestvuju u svim sadržajima festivala i na jednom mjestu okupi i obraduje banjalučke mališane i njihove porodice, slaveći dječije talente i kreativnost.

Učesnici festivala su Art trupa “Haos Animatori” iz Novog Sada, Dječiji ansambl KUD “Čajavec”, Vokalni atelje “MaMa Vox”, Dječiji hor “Vrapčiči”, Dječiji edukativni centar “Dajte nam šansu – Zvjezdice”, te djeca banjalučkih vrtića i osnovnih škola.

Program festivala “Dječija zemlja” počinje u 10 časova svečanim defileom djece banjalučkih predškolskih ustanova i kreće sa Trga Krajine, nastavlja kroz Gospodsku ulicu, sve do Narodnog pozorišta RS i nazad, nakon čega počinje kulturno – umjetnički program koji će trajati do 12 časova.

Ulaz na festival je besplatan.