Juče je objavljen javni poziv za učešće u ovom programu, kojim su pozvane sve žene koje su na početku svoje karijere, a žele unaprijediti znanja i vještine i steći odlično iskustvo kroz mentorski rad da se prijave i tokom naredna četiri mjeseca prođu kroz veoma intenzivan mentorski program. Koncept Ženske mentorske mreže je pružanje stručne pomoći mladim poslovnim ženama na početku karijere kroz mentorsku podršku iskusnih menadžerica. Prijave su moguće do 20.5., a mogućnost učešća imaju fakultetski obrazovane, zaposlene žene sa minimalno godinu radnog iskustva sa iskazanim sklonostima prema poduzetništvu i visokoj motivaciji za učenje. Program će se, prema najavi organizatora, organizovati u periodu juni – septembar ove godine.

„Ideja pokretanja ovakvog projekta rodila se još krajem 2019. godine, sa namjerom da mladim ženama pružimo obuku iz područja koja su univerzalno korisne za sve poslove, od poslovne etike, vještina pregovaranja, osnova menadžmenta, te direktno mentorstvo od iskusnih menadžerica koje će ih posavjetovati o različitim poslovnim temama, balansiranju karijere i privatnog života“, istakla je Sanela Pašić, predsjednica Uprave Addiko Bank Sarajevo i profesorica na SSST i naglasila da je ovaj program još jedan korak naprijed ka boljem i ravnopravnijem položaju žena, posebno u poslovnom svijetu, koji se tradicionalno smatra muškim.

„Ovo je prvi put da se u ovom obimu i na ovaj način realizuje jedan zaista impresivan mentorski program, sa učešćem veoma uspješnih poslovnih žena, sa respektabilnim karijerama, koje će potpuno volonterski  podijeliti svoja iskustva i teško stečena znanja“, naglasila je Sabina Softić, direktorica Deloitte BH govoreći o značaju ovog projekta za širu društvenu zajednicu.

Više detalja o konkursu i mogućnostima prijave moguće je pronaći na internet stranici https://www.addiko-fbih.ba/javni-poziv-za-ucesce-u-projektu-zenska-mentorska-mreza/