Koprodukcijski projekat mostarskih pozorišnih kuća, predstava „Identitluk“, u prošloj godini je ostvarila izuzetan uspjeh osvojivši brojne nagrade i priznanja publike i stručnog žirija.

U mjesecu martu Identitluk konačno stiže i u Doboj, a predstava će biti izvedena u utorak, 23.03. u Centru za kulturu sa početkom u 19.00.

Ulaznice za predstavu su besplatne, ali je njihovo preuzimanje obavezno zbog strogo ograničenog broja posjetilaca.

O PREDSTAVI

Identitluk je duhovita, duboka i veoma poučna predstava koja na satiričan način propituje identitete i njihovo plitko shvatanje u našem društvu, te otvara pitanja koja potiču na razmišljanje o vlastitom identitetu. Predstava je nastala prema motivima djela Amina Maaloufa “U ime identiteta”, a u režiji Tanje Miletić Oručević i glumačkog ansambla.

„Ovo je jedna od onih predstava koje se mogu pogledati više puta, što su mnogi ljudi u publici posvjedočili. Svi njeni elementi skladno sviraju terapijsku muziku zajedništva, kaja uveliko nailazi na podršku i prepoznavanje, ali i svima nama potreban iscjeljujući smijeh“, navodi se u obrazloženjima festivalskog žirija koji je u prošloj godini predstavi dodijelio nagrade.

Identitluk je nastao u koprodukciji Hrvatskog narodnog kazališta, Narodnog pozorišta i Studija za izvedbene umjetnosti. Pokrovitelj projekta je BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative).