Potpisivanjem 4. po redu ugovora o partnerstvu Addiko Bank a.d. Banja Luka i JU “Banski dvor – Kulturni centar” Banja Luka ozvaničen je nastavak ove, sada već tradicionalne, partnerske saradnje. Ugovor o partnerstvu potpisali su Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka i Mladen Matović, direktor JU “Banski dvor – Kulturni centar”.

“Ovo je četvrta godina našeg uspješnog partnerstva, a Banski dvor KC Banja Luka bio je među prvim institucijama kulture sa kojom smo, pod Addiko brendom, potpisali ugovor o partnerstvu i time pružili podršku u organizaciji svih kvalitetnih događaja koje organizuju. Addiko banka ove godine slavi svoj 4. rođendan, a od prve godine svog poslovanja upravo je u Banskom dvoru prepoznala značajan potencijal za razvoj i promociju kulture i umjetnosti u našem gradu, ali i šire. Naša partnerska saradnja i podrška, na obostrano zadovoljstvo, nastavlja se i u narednom periodu.“, istakao je Srđan Kondić, predsjednik Uprave Addiko Bank a.d. Banja Luka.

„U godini u kojoj slavimo 88. rođendan, uprkos brojnim izazovima sa kojima smo se svi susreli i okolnostima “nove normalnosti” u kojima smo se našli, osjećamo se puni entuzijazma, elana i želje da našim sugrađanima ponudimo najkvalitetniji program iz oblasti muzičke, likovne i književne djelatnosti. U trenucima kad nam je kultura, čini mi, se potrebnija više nego ikada, želimo da pošaljemo poruku da život ne smije stati i da u ovim teškim vremenima postoji način da, uz dobru organizaciju i poštivanje svih propisanih mjera, zadovoljimo naše kulturne potrebe. Veliko interesovanje za sve naše koncerte, izložbe, književne promocije i festivale, kao i pozitivne reakcije publike, daju nam “vjetar u leđa” i pokazuju da smo na dobrom  putu. Sve to ne bi bilo moguće bez naših vjernih partnera, a Addiko banka – Banka partner Banskog dvora, svakako je najznačajniji od njih.“, dodao je Mladen Matović, direktor Banskog dvora Kulturnog Centra u Banjaluci.

Addiko Bank a.d. Banja Luka, u okviru svoje sponzorske i društveno-odgovorne strategije, nastoji podržati najznačajnije institucije i događaje koji za cilj imaju promociju kulture i umjetnosti. U ovoj godini Banka je Banskom dvoru u Banjaluci, kao i Narodnom pozorištu Republike Srpske, za siguran povratak gledalaca na sadržaje koje organizuju ove institucije, donirala zaštitnu opremu i sredstva za dezinfekciju.