Najbolji timovi i njihovi mentori, na državnom takmičenju osvojili su vrijedne nagrade, ali i mogućnost da učestvuju u Regionalnom App takmičenju, te otputuju u Porto na svjetski poznatu IT konferenciju.

U trećem ciklusu društveno odgovornog projekta za srednjoškolce koji kompanija m:tel realizuje od 2017. godine, a koji se tiče kreiranja mobilnih aplikacija za Android ili iOS, ove godine su na državnom nivou za najboljih pet odabrane aplikacije srednjoškolaca iz Banjaluke, Doboja, Gradiške i Mostara.

Takmičenje ima i regionalni karakter jer se, zahvaljujući regionalnom poslovanju Telekom Srbija Grupe, čiji je dio i kompanija m:tel, istovremeno organizuje i u Srbiji i u Crnoj Gori.

Kako je već treća godina zaredom kako m:tel objavljuje ovaj konkurs, sve je više škola učesnica iz cijele BiH koje su se zainteresovale za takmičenje, odnosno da svoje učenike podrže u ovom korisnom i obrazovnom procesu.

Najboljih pet aplikacija koje su stigle na adresu m:tel-a, po ocjeni stručnog žirija iz kompanije, stiču pravo učešća na regionalnom takmičenju koje će ove godine u februaru mjesecu biti održano u Banjaluci, gdje će se takmičiti sa svojim vršnjacima iz Srbije i Crne Gore.

Nakon ocjenjivanja aplikacija po kriterijumima koji su uključivali ideju, kompleksnost rješenja, realizaciju, inovativnost, dizajn, funkcionalnost i opšti utisak, u prvih pet izdvojile su se aplikacije:
1. CookIT – JU Saobraćajna i elektrotehnička škola Doboj
Naziv tima: „Electronic Code“
Aplikacija predstavlja mini društvenu mrežu za ljubitelje kuhinje.
2. KuMe (Kućni Menadžer) – JU Gimnazija Banjaluka