Organizacija amputiraca UDAS i kompanija Molson Coors BH danas su u prostorijama Udruženja amputiraca UDAS u Banjaluci, potpisali Memorandum o saradnji, koji ima za cilj zajedničku realizaciju niza aktivnosti tokom 2020. godine, kojima će se zajedničkim snagama raditi na unapređenju položaja osoba sa invaliditetom.

Na konferenciji za medije pristutnima su se obratili Željko Volaš – predsjednik Organizacije amputiraca UDAS i Goran Mišić – predstavnik kompanije Molson Coors BH. Predsjednik Organizacije amputiraca UDAS Željko Volaš istakao je kako će ova saradnja i podrška ojačati pojedince, osobe sa invaliditetom, da budu ravnopravni članovi društvene zajednice.

„Svaka inicijativa koja pokreće pitanje društvene odgovornosti uvijek je dobrodošla, a posebno ona koja predstavlja važan resurs razvoja lokalne zajednice. Vjerujemo da će upravo to predstaviti naš zajednički projekat, jer ono što je dobro za osobe sa invaliditetom, dobro je za sve“, rekao je Volaš.

Nova saradnja će povećati i poboljšati kvatitet života osoba sa invaliditetom na terenu, a kampanja planirana za 2020. godinu će biti veoma aktivna, sa mnogobrojnim projektima o kojima će biti više infomracija početkom naredne godine.
„Bitni su nam pojedinci, zajednice, porodice, ljudi koji žive od svog rada i truda, a cilj nam je pronaći način da osnažimo i promovišemo njihove već velike uloge u društvu. Hoćemo da im vratimo osmijehe na lice“, napomenuo je Volaš.

Predstavnik kompanije Molson Coors BH Goran Mišić, izjavio je kako saradnja između ove dvije kompanije kontinuirano traje već više mjeseci, te da su zajedničkim snagama pokušali da identifikuju probleme sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom. U 2020. godini zajedno će početi sa realizacijom aktivnosti na poboljšanju kvaliteta života osoba sa invaliditetom, a od presudnog je značaja da tokom planiranih aktivnosti ne izostane velika podrška medijskih kuća, kako bi se pružio pozitivan primjer svim drugim poslovnim subjektima.

Goran Mišić je napomenuo da je potpisivanje memoranduma samo najava aktivnosti koje predstoje u narednoj godini, dok su proteklih mjeseci vrijedno radili na kreiranju vizuelnog identiteta, kao i aktivnostima kampanje. Sam naziv i vizuelni koncept će otkriti vrlo brzo, zajedno sa planiranim aktivnostima, a kampanja će imati za cilj da podigne svijest o položaju osoba sa invaliditetom, te da ih dodatno osnaži i prikaže pozitivne primjere osoba, koje se bore i pored invaliditeta sa kojim žive, ostvaruju svoje snove i životne ciljeve.

„Mi smo tu da im budemo vjetar u leđa i pomognemo za početak malim akcijama, koje ćemo, siguran sam, u budućnosti samo nadograđivati. Ovom prilikom želim da se zahvalim našim partnerima – predstavnicima UDAS-a, koji su prepoznali našu inicijativu, te smo zajedno krenuli u pripremu predstojećih aktivnosti“, zaključio je Goran Mišić.

Kompanija Molson Coors BH već dugi niz godina ulaže sredstva u društveno odgovorne projekte, aktivnosti, kompanije i događaje u oblasti mladih, sporta, muzike, ekologije i ljudskih prava. Potpisivanje Memoranduma o saradnji početak je još jednog uspješnog partnerstva, koje će rezultovati mnogobrojnim društveno odgovornim aktivnostima tokom 2020. godine u oblasti ljudskih prava.