Poznata pijanistkinja Lola Astanova, koja svojim virutoznim nastupima ostavlja bez daha publiku širom svijeta, 4. juna 2023. godine održaće koncert u SD ,,Borik” u Banjoj Luci.

Lola Astanova sa šest godina upisala je Uspensky školu muzike specijalizovanu za talentovanu djecu, a klavir je počela svirati pod mentorstvom profesorice Tamare Popovich. Studirala je na Moskovskom državnom konzervatorijumu Čajkovski, gdje joj je mentor bio čuveni profesor Lev Naumov, koji je njeno pijanističko umijeće opisao kao ,,rijetko i istinski genijalno”.

Ova talentovana umjetnica dobitnica je brojnih priznanja, među kojima su i Grammy nagrada, Emmy nagrada, Kineo nagrada Venecijanskog filmskog festivala, te nagrada Vladimir Horowitz.

Nastupala je u najpoznatijim koncertnim dvoranama širom svijeta, a posebno je ponosna na koncert koji je održala u čuvenom Carnegie Hall-u.

Tokom svoje uspješne pijanističke karijere, nikada se nije libila da eksperimentiše sa drugačijim muzičkim izražajima, te se, osim klasičnom muzikom, bavila i različitim crossover projektima, kroz saradnje sa svjetski poznatim muzičarima. Samo neki od čuvenih umjetnika sa kojima već godinama sarađuje su Andrea Bocelli, Stjepan Hauser (2 Cellos), Al Di Meola, David Foster itd.

Osim što je čuvena po svojim maestralnim nastupima, Lola Astanova u svijetu je poznata i po svom modnom izražaju. Jedna je i od najpraćenijih umjetnica na društvenim mrežama, a samo njen Instagram profil trenutno broji preko milion pratilaca. U domenu klasične muzike, umjetnica je sa najvećim brojem pregleda na Instagramu, a u periodu od zadnje četiri godine, snimke njenih nastupa na ovoj društvenom mreži pogledalo je preko 300 miliona ljudi.

Lola Astanova trenutno važi za jednu od najtraženijih pijanistkinja širom svijeta, a kritičari je opisuju kao ,,savremenog virtuoza, vrhunske klavirske tehnike u kombinaciji sa dubokom muzičkom senzualnošću i jedinstvenim osjećajem za modu”. Za svoje nastupe kaže da predstavljaju elegantnu i strastvenu ,,ljubavnu vezu” klavira i nje, a 4. juna u SD ,,Borik” u 20 časova i banjalučka publika će imati priliku da uživa u njenom spektakularnom klavirskom umijeću, uz pratnju orkestra. Lola Astanova izjavila je da se izuzetno raduje ovom koncertu, a u videu u kojem je pozdravila svoje fanove iz grada na Vrbasu, spomenula je i svog prijatelja Novaka Đokovića i poželjela mu mnogo sreće na turniru Srpska Open.

Ulaznice za koncert su u prodaji od ponedjeljka, 24. aprila, na prodajnom mjestu ispred RK ,,Boska” i putem servisa kupikartu.ba. Broj mjesta je ograničen. Više informacija na telefon 066/905-399 i na Facebook i Instagram stranicama Queen Estrade.