U proteklih nekoliko dana najveći broj tekućih računa, u Addiko banci Banja Luka kažu, otvorili su mladi. Jedan od razloga većeg interesovanja jeste i online registracija za jednokratnu pomoć Vlade Republike Srpske za mlade u iznosu 100 KM, za koju je neophodno i posjedovanje tekućeg računa u banci. Iz Addika ističu da je proces realizacije ove usluge kod njih brz i jednostavan.

„Ovih dana imamo zaista veliko interesovanje i povećan broj zahtjeva mladih za otvaranje tekućeg računa, a kao moderna banka prepoznata po brzini i jednostavnosti, konstantno smo posvećeni zadovoljstvu klijenata. Naknada za vođenje tekućeg računa za mlade od 16 do 29 godina koji primaju pomoć Vlade Republike Srpske u Addiko banci iznosi svega 0,50 KM mjesečno, te u okviru ove usluge, imaju pravo i na korištenje Addiko Mobile aplikacije“, izjavila je Dijana Latinović, menadžer korporativnih komunikacija u Addiko banci Banja Luka.

Latinović je dodala da je broj Addiko kontakt centra 051 951 000 konstantno na raspolaganju za pitanja i pomoć kada je u pitanju ova ili bilo koja vrsta usluge Addiko banke.

Od 5. jula na linku Ministarstva finansija RS svi mladi rođeni od 1.7.1993. do 1.7.2006. godine koji su zainteresovani, mogu jednostavno da apliciraju za jednokratnu pomoć Vlade Republike Srpske. Mladi će imati priliku za prijavu do 27. jula ove godine, a podaci potrebni, osim broja tekućeg računa, su ime i prezime, jedinstveni matični broj (JMB),  mjesto prebivališta, a sa podacima će se, kako su istakli iz Ministarstva finansija Republike Srpske koje sprovodi cjelokupan proces, postupati u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka BiH.