Prva predavanja u okviru besplatne Addiko SME Akademije namijenjene za predstavnike malih i srednjih preduzeća održala su se na Jahorini, u Bijeljini i Banjaluci. Proces selekcije učesnika koji je prethodio Akademiji je pokazao da je malim i srednjim preduzećima ovakav program bio potreban, te je bio izazov od velikog broja prijavljenih izabrati 60 učesnika, koliko ih pohađa ovaj ciklus Akademije. Marijana Milović učesnica iz Bijeljine kaže da je Akademija imala odličan početak.

„Na početku pričali smo o liderstvu i Akademija je i te kako držala pažnju i mnogo ključnih informacija sam zapamtila. Cjelokupan program pokazuje da je ovo sasvim drugačija vrsta edukacije, odnosno kombinacija teorije i prakse, tako da ne sumnjam da će i buduća predavaja biti zanimljiva i korisna za budućnost poslovanja“, istakla je Milović

Branko Malijević, učesnik Akademije iz Banjaluke smatra da je Addiko SME Akademija odličan način da unaprijedi vještine u poslovanju.

„Mislim da Addiko banka ima drugačiji i jedinstven pristup prema malim i srednjim preduzećima i porodičnim firmama. Takav inovativan pristup i odnos prema postojećim i novim klijentima mi se svidio i između ostalog sam se zbog toga prijavio na Addiko SME Akademiju“, kazao je Malijević.

Addiko banka Banja Luka pozvala je predstavnike malih i srednjih preduzeća da se do 10. juna prijave na Akademiju. Direktor Odjela upravljanja prodajom za pravna lica u Addiko banci Banja Luka, Duško Prešić, istakao je da je zainteresovanost za Addiko SME Akademiju zaista prevazišla očekivanja.

„Godinama sarađujemo sa privredom i kroz to dugogodišnje iskustvo smo uvidjeli da mala i srednja preduzeća kao srž naše ekonomije trebaju posebnu podršku i odlučili smo da svoje znanje dijelimo upravo sa njima. Ponosni smo na veliku zainteresovanost za Addiko SME Akademiju i ne sumnjam da će učesnici, primjenom svega što na Akademiji nauče, imati pozitivan rezultat i na poslovnom i na ličnom planu“, zaključio je Prešić.

Na Jahorini, u Banjaluci i Bijeljini sljedeći modul predavanja održaće se početkom jula. Projekat Addiko SME Akademija nastao je u saradnji sa Evropskim fondom za jugoistočnu Evropu (EFSE), a iz Addika dodaju da su sigurni da će Akademija doprinjeti izgradnji i razmjeni znanja i iskustava svih učesnika Akademije.