„Job Lab – Vještine za budućnost“ – edukacijski je program Telemach fondacije namijenjen srednjoškolcima u Bosni i Hercegovini. Ciljevi ovog programa su brojni, ali među glavnima su povećanje svijesti o vlastitim potencijalima, ali i sticanje znanja i vještina koje srednjoškolcima omogućavaju veće šanse za zapošljavanje nakon okončanja školovanja. Nakon Travnika i Konjica, radionice su tokom ovog mjeseca održane u Čapljini i Gračanici.

Jana Tešić je učenice su Srednje građevinske škole koja je učestvovala na radionici. Navodi nam kako je radionica za nju bila zanimljiva.

”Vidjeli smo što sve tržište rada nudi ali i dobili informacije o tome kako biti konkurentan na tržištu rada u poljima u kojima smo stručni. Sigurno ću sa ove radionice ponijeti zanimljive utiske i dobro iskustvo koje će mi dobro doći u budućnosti”, rekla je Jana.

Inače, program je prošle godine obuhvatio više od 420 učenika srednjih škola u Bosni i Hercegovini. Ove bi godine taj broj trebao premašiti 500 učenika. Naredna radionica održaće se krajem ovog mjeseca u Prijedoru.