Najveći privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini, kompanija Hifa – Oil u vrijeme pandemije i značajnih ekonomskih turbulencija ostvarila je najbolje poslovne rezultate od svog osnivanja sa ukupno ostvarenih 545.492.593 KM prihoda koji su rezultirali rast od 38,5 % u odnosu na 2020.godinu. Najveći promet u 2021.godini ostvaren je u sektoru bijelih derivata sa indeksom od 136,53 %. Rast prihoda značio je i prilive državi od preko 100 miliona KM koje su članice Hifa – Oil Grupacije uplatile na ime poreza, doprinosa i drugih obaveza na osnovu poslovanja.

Rast i razvoj kompanije pratio je i povećanje broja uposlenih za 21% odnosno 43 nova uposlenika unutar kompanije. Snažnom rastu doprinijela je također i odluka razvijanja brenda EUROSOLAR koji se bavi prodajom, izgradnjom i održavanjem solarnih sistema, te savjetovanjem i projektovanjem solarnih elektrana.

Kada se govori o investicijama unutar Hifa – Oil Grupacije, 2022. godina je godina širenja na strana tržišta, te je najznačajnije pomenuti da kompanije Euro – Metali, Euro – Roal svojim lagerskim kapacitetima ulaze na tržište Hrvatske i Crne Gore, rast i razvoj maloprodajne mreže u Crnoj Gori za 150% što znači otvorenje novih 5 maloprodajnih objekata, implementiranje  novih  tehnologija u kompaniji LB Profile, kao i ulaganje u proizvodne kapacitete i mašine u kompaniji HIT DESIGN.

Kompanija je za 20 godina poslovanja svrstana u 10 najpoželjnijih poslodavaca u BiH prema transparentnoj i objektivnoj anketi u organizaciji Kolektiv-MojPosao.ba

Ističemo, Hifa – Oil d.o.o. Tešanj posluje kao najznačajniji privatni naftni distributer u Bosni i Hercegovini. Tokom višedecenijskog iskustva od 2002. godine i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa skoro 2500 partnera u ovoj branši. Zahvaljujući ispravnom načinu poslovanja Hifa – Oil je izgradila svoju prepoznatljivost na bosanskohercegovačkom privrednom nebu i potvrdila svoj ugled koji već godinama gradi u naftnoj industriji.

Hifa – Oil – Energija koja pokreće!