Sarajevo, 29.12. – Čaroliju novogodišnjih praznika ove godine zasigurno će upotpuniti poziv pravog pravcatog Deda Mraza sa Sjevernog pola. Radi se o Konzumovoj novogodišnjoj aplikaciji koja je postala pravi viralni hit, a mališani širom Bosne i Hercegovine posljednjih dana decembra uživaju u neponovljivom iskustvu koje ih vodi direktno na Sjeverni pol u kućicu Deda Mraza.

„Ideja nam je bila da mališanima poklonimo neponovljive trenutke koje će pamtiti cijeli život, jer svi smo u djetinjstvu sanjali da nas pozove pravi Deda Mraz. Zahvaljujući vrhunskoj web aplikaciji u koju roditelji unesu ime djeteta i njegovo posebno interesovanje, mališani zaista budu očarani kada im se Deda Mraz obrati imenom, pronađe njihovo ime u knjizi dobre djece, spomene specifično intresovanja djeteta, te im uputi video poziv, a za kraj svi dobiju na dar personaliziranu novogodišnju čestitku od Deda Mraza. Vjerujem da su naši kupci sa svojim najmlađim članovima porodica uživali u jednistvenom doživljaju poziva Deda Mraza. Ujedno, koristim priliku da u ime Konzuma i u svoje lično ime čestitam novogodišnje praznike uz najljepše želje svim našim kupcima i poslovnim partnerima.“ – izjavio je Haris Arnautović, rukovoditelj Službe marketinga Konzuma.

Deda Mraz sa Sjevernog pola će do kraja ove godine biti dostupan svim mališanima putem besplatne i jednostavne aplikacije na web stranici  https://dedamraz.konzum.co.ba/

Još jedan Konzumovog projekat u vrijeme praznika realizovan je s namjerom na izmami osmijehe na lica mališana, a radi se društveno-odgovornoj kampanji „Podijelimo radost zajedno“. Prodajom svakog „Slatkog paketića radosti“ Konzum je odvojio 1KM za novogodišnje paketiće za mališane iz programa podrške humanitarne organizacije „Pomozi.ba“. Aktivnost je realizovana tokom decembra u svim Konzum prodavnicama, a prikupljena sredstva su usmjerena za donaciju 300 novogodišnjih paketića koji su uručeni organizaciji „Pomozi. ba“.

Uz dječije osmjehe i iskrenu dječiju radost zakoračimo zajedno u novu 2022.godinu.

Sretnu Novu godinu želi vam Konzum.