BANjALUKA, PRNjAVOR – U decembru, mjesecu darivanja i praznične čarolije odlučili smo da bar malo obradujemo one koje vode najveću životnu bitku i nadamo se da će čokoladice koje je Uroš sa ljubavlju napravio bar malo uljepšati surovu svakodnevicu malih drugara i pokazati im da nisu sami.

Ističe to Prnjavorčanka Tatjana Živković, koja je zajedno sa sinom Urošem Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu poklonila slatkiše koje nastaju u jedinstvenoj “Ukijevoj čokoladnoj bajci”. Gotovo da nema osobe koja nije čula za čokoladnu magiju koju pravi dječak Uroš, kojeg ni De Gručijev sindrom nije omeo da se bavi pravljenjem poslastica koje su za njega prava oaza mira i uprkos svim poteškoćama u razvoju pronašao je način da iskaže svoje emocije i kreativnost.

Živkovići, koji su poznati po darivanju i humanosti, svake godine u decembru odaberu nekoga kome će pokloniti svoje čokoladice, a ovaj put odlučili su se za Fond solidarnosti i sve mališane koji se liječe u inostranstvu, za koje su napravili poslastice, posebne, baš kao što je i dječak Uki.

– Ove godine smo odabrali Fond solidarnosti i ne samo u decembru nego tokom čitave naredne godine oni će dobijati čokoladice iz “Ukijeve čokoladne bajke”. Ideja se rodila iz čiste želje da počastimo drugare onoliko koliko je to u našoj moći – kazala je za “Glas Srpske” Tatjana i naglasila da se nada da će njihov gest ponukati i druge da učine nešto slično, jer je toj dječici potrebna što veća podrška.

Direktorica Fonda solidarnosti Jasminka Vučković kazala je za “Glas” da je bilo šta teško reći o porodici Živković, jer su sve riječi hvale malo.

– Uki i Tanja su prijatelji Fonda solidarnosti od njegovog formiranja. Oni nisu korisnici finansijskih sredstava fonda, ali su istinski prijatelji i ovaj njihov gest pokazuje ogromnu ljubav i želju da djeci koja se liječe poklone dar u koji su ugrađene sve tople emocije i želje za brz oporavak – kazala je Vučkovićeva. Dodala je da u “porodici” koju čine roditelji i djeca oboljela od rijetkih, ali i drugih teških i komplikovanih bolesti, žive i dišu zaista posebni ljudi.

Medvjedići

“Rotari klub Banjaluka” donirao je po drugi put plišane igračke Fondu solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja stanja i povreda djece u inostranstvu za djecu koja odlaze na liječenje u inostranstvu. Riječ je o medvjedićima koji su na neki način postali simbol Fonda solidarnosti, budući da mališanima koji na poklon dobijaju ovu igračku prije odlaska na liječenje toliko znači ovaj mali gest pažnje, jer osjećaju da nisu sami i da neko misli na njih.

Izvor: https://www.glassrpske.com/