Addiko banka dobitnica je dvije nagrade na „Best Employer Brand Adria 2021“ koje za najbolji brend poslodavca dodjeljuje Carreer Centar, te je proglašena najboljim brendom poslodavca u bankarskom sektoru i najboljim brendom poslodavca u kategoriji integracije brenda poslodavca i korporativnog brenda.

Best Employer Brand Adria 2021. nagrade dodatno naglašavaju uspješnu implementaciju nove komunikacijske strategije koju je Addiko banka predstavila u martu 2021. godine i koja je nastala na temelju povratnih informacija zaposlenih i korporativnih vrijednosti Addiko banke. Kroz slogan „banka za netipične bankare“ i različite aktivnosti koje je do sada sprovela, Addiko banka ističe kulturu zajedništva, podsticajno okruženje, te važnost lične inicijative svakog zaposlenog.

“Ponosni smo na osvojene nagrade koje su još jednom potvrdile da se, uz kvalitetne usluge, ključ naše prepoznatljivosti nalazi i u autentičnosti koju svjedoče naši zaposleni.”, izjavila je Tanya Šplajt-Brainović, izvršna direktorica Upravljanja ljudskim resursima Addiko Grupe.

Marina Jurić, viši ekspert za HR savjetovanje Addiko Grupe, bila je nominovana za najboljeg Employer Brand menadžera. „Naš cilj bio je brend poslodavca spojiti sa onim što Addiko banka jeste, njenim vrijednostima i kulturom, istovremeno odražavajući iskustva naših zaposlenih. Vjerujemo u kulturu podsticanja inovativnih rješenja, uvažavanja povratnih informacija i njegovanja ljudskih odnosa. Addiko tim zaslužuje biti prepoznat i percipiran prema svemu što smo proteklih godina stvarali u svim zemljama regiona u kojima smo prisutni. “, istakla je Jurić.

Pogledajte po čemu je Addiko banka netipičnih bankara: https://www.youtube.com/watch?v=D1YpFxWv15w&t=9s