Mikrokreditna fondacija MI-BOSPO, prva mikrokreditna organizacija u Bosni i Hercegovini, svoje aktivnosti iz domena društvene odgovornosti pokazuje na brojne načine, a jedan od njih jeste pružanje prilike za obavljanje besplatnih ultrazvučnih pregleda za MI-BOSPO klijentice.

Ove godine, MI-BOSPO je u kampanji „ROZE OKTOBAR 2021“ za ukupno 30 aktivnih klijentica obezbijedio ultrazvučni pregled dojke u specijalizovanim klinikama. MI-BOSPO klijentice iz Banja Luke, Laktaša, Istočnog Sarajeva, Ilidže, Hadžića, Zavidovića i Žepča dobile su priliku da obave preventivne ultrazvučne preglede dojki.

22.10.2021. u tri grada MI-BOSPO je organizovao tri promocije, posvećene značaju prevencije, pod nazivom „Roze oktobar 2021“.

Naši ciljani klijenti su žene, mi ovu kampanju radimo svake godine, u oktobru, ponudimo klijenticama, za one koje iskažu interes izvršimo uplatu ultrazvučnih pregleda u specijalizovanim klinikama. Ovim aktivnostima želimo pružiti konkretnu podršku klijenticama, potpuno svjesni brzog ritma života i stresnog okruženja u kojem se zanemari preventivno djelovanje, kao i činjenice da ova bolest dođe neopaženo, ne boli, te da je izuzetno mali procenat žena koje vrše preventivne preglede.

Novina u kampanji su promocije na terenu, cilj je ukazati na značaj prevencije zdravlja žena.

MI-BOSPO je tokom ove kampanje ostvario uspješnu saradnju sa klinikama Euromedic Banja Luka, Sirius Medical Istočno Sarajevo, koji su podržali inicijative, i pored što će izvršiti uplaćene preglede za MI-BOSPO klijentice, klinike su dale doprinos kampanji tako što su i oni darovali gratis preglede, što do sada nije bila praksa.

Vaučeri za ove preglede biće uručeni ženama koje posjete MI-BOSPO info pultove u Banja Luci i Istočnom Sarajevu. Banja LUKA,  u Tržnom centru Delta Planet, od 12h do 14h, Istočno Sarajevo na Trgu Srbija od 12h do 14h.

Mnogi aktivisti širom svijeta će na 22.10.2021. imati slične aktivnosti i upravo je to razlog zašto je za promocije odabran ovaj datum.

„Namjera nam je da održavanjem ovih promocija damo doprinos u provođenju ove, po zdravlje žena veoma važne kampanje, da istaknemo važnost obavljanja ultrazvučnih pregleda dojke, bitnost prevencije, te ukažemo na pozitivan impakt MI-BOSPO-a na društvo u cjelini, sa fokusom na žene“ – poruka je iz MI-BOSPO-a.