Mikrofin donirao kamine za grijanje učionica OŠ u Potočanima

Svijet je moguće promijeniti samo sitnim koracima.

Školska godina je završena, a učiteljima i onim najmlađima koji sjede u klupama obezbjeđen je ugodan raspust, bez brige o zimi.

Osnovna škola „Sveti Sava“ u Doboju u svom sastavu obuhvata objekte i četiri područne škole Lipac, Pridjel, Ševarlije i Potočani. Peći u Potočanima su dotrajale, a učenicima i profesorima su zbog zime otežane okolnosti u kojima bi nesmetano mogli da prenose i usvajaju znanja. 

Obratili su se za pomoć Mikrofinu, sa molbom da podrže napore u cilju stvaranja što boljih uslova za nesmetano odvijanje nastavnog procesa. Zatražili su pomoć za nabavku tri peći ili kamina koji će biti u funkciji do sljedeće sezone grijanja.

„Uvijek nam je zadovoljstvo da se odazovemo na poziv za pomoć, posebno kada su u pitanju najmlađi. Godinama unazad trudimo se da podržimo sve građane i da im, kroz različite donacije, pružimo sigurnost u dobrim i lošim vremenima. Srećni smo što smo riješili ovaj problem škole u Potočanima“, ističe Srđan Stanojević, šef filijale Mikrofina u Doboju.

Mikrokreditno društvo Mikrofin, rado se odazvalo pozivu i još jednom pokazalo da su uz građane kojima je pomoć prijeko potrebna. Kupljene su tri peći, a učenici će od sljedeće zime moći da nesmetano stiču nova znanja u toplim školskim prostorijama.

„Iznimno smo zahvalni Mikrofinu za pruženu podršku. Ovo je za nas velika stvar, jer sljedeća zima neće remetiti odvijanje redovne nastave“, navode iz rukvodstva škole.

Mikrofin je postao prepoznatljiv kao kompanija koja je uvijek spremna da pruži pomoć, kako svojim klijentima koje na različite načine podržava, tako i građanima čija su osnovna prava ugrožena.


Tokom nepunih 25 godina, kroz različite društveno odgovorne projekte, aktivno ulaže u zajednice u kojima posluje, sa naročitim fokusom na najmalđe, kako bi im obezbijedio srećno i zdravo odrastanje.