Prije početka ljeta, ekipa predstave Identitluk posjetiće još nekoliko bh. gradova čija ih publika željno iščekuje.

Tako su u prvoj polovini juna na rasporedu gostovanja u Istočnom Sarajevu (08.06.), Sarajevu (09.06.), Zenici (10.06.) i Doboju, dok će krajem mjeseca Identitluk gostovati u Bugojnu (23.06.) i Konjicu (24.06.).

Ova predstava je do sada osvojila 15 prestižnih nagrada, ali i srca publike širom BiH kao i izvan njenih granica. Projekat koji je nastao u saradnji triju mostarskih teatarskih kuća ima za cilj da na duhovit i satiričan način progovori o opasnosti zamjene pojma “identitet” pojmom “pripadnosti”, koja najčešće dovodi do katastrofalnih društvenih posljedica poput ratova, totalitarnih ideologija i terorizma.

“Čovjek ne može biti sveden samo na jedan identitet. Ovo je tema koju na humorističan način obrađujemo u predstavi, ali i tema o kojoj ćemo nastaviti razgovarati sa publikom nakon izvedbe”, poručili su glumci.

Motivacija za nastanak ovog pozorišnog komada pronađena je u djelu Amina Maaloufa “U ime identiteta”, a projekat je autorsko djelo glumačkog ansambla, redateljice Tanje Miletić Oručević i dramaturga Dragana Komadine.

Ulaznice za predstavu u svim gradovima su BESPLATNE, ali je njihovo preuzimanje obavezno zbog poštivanja mjera kriznog štaba i strogo ograničenog broja posjetilaca. Informacije o preuzimanju ulaznica i rezervacijama potražite putem društvenih mreža ili kontakt telefona pozorišta u kojem namjeravate pogledati predstavu.