Svečana dodjela stipendija, koje kompanija m:tel već 10. godinu zaredom uručuje najuspješnijim studentima elektrotehničkih fakulteta iz BiH, održana je u utorak, 3. marta u Istočnom Sarajevu.

Stipendije m:tel-a ove godine je dobilo osam studenata Elektrotehničkog fakuletata iz Istočnog Sarajeva, stoga je svečana dodjela upriličena upravo u ovom gradu.

Na prijemu za nove stipendiste dobrodošlicu im je poželio Miodrag Vojinović, izvršni direktor za tehniku u kompaniji m:tel, koji je izrazio zadovoljstvo što su i ove godine najbolji studenti elektrotehnike postali m:stipendisti, te im uputio iskrene čestitke.

Miodrag Vojinović, izvršni direktor za tehniku MTel-a

“Zadovoljstvo mi je ove godine prisustvovati svečanosti dodjele stipendija, budući da je ovo jubilarna 10. generacija naših stipendista. Ovo je i prvi put za ovih 10 godina da se svečanost održava upravo u Istočnom Sarajevu, odakle nam dolazi veliki broj studenata. Mnogi od bivših stipendista su već zaposleni u kompaniji, na šta smo naročito ponosni. m:stipendije, kao projekat su od početka zamišljene ne samo

kao jednosmjerna podrška studentima u finansijskom smislu, nego smo kao kompanija bili motivisani odlukom da najboljim studentima budemo oslonac u svim njihovim potrebama i preprekama na koje nailaze tokom svog obrazovanja“, poručio je gospodin Vojinović.

Svečanoj dodjeli stipendija prisustvovao je i gospodin Božidar Popović, dekan Elektrotehničkog fakulteta u Istočnom Sarajevu koji je čestitao stipendistima na ostvarenom uspjehu, te istakao kako je riječ o projektu koji je veoma važan, jer pored finansijske podrške, pruža studentima priliku da obave vrijednu praksu i upoznaju se sa telekomunikacionim uslugama najnovije generacije, kao i najmodernijim tehnologijama.

Stipendije 10. jubilarnoj generaciji m:stipendista uručio je izvršni direktor za korporativne poslove kompanije m:tel, Vladimir Četrović.

Podsjećamo, m:stipendije se dodjeljuju u okviru društveno odgovornog poslovanja kompanije m:tel, i to studentima fakulteta sa primarnom vezom sa djelatnošću kompanije. Stipendisti će do kraja prvog ciklusa studija od m:tel-a dobijati mjesečni iznos od po 300 KM, ali i šansu da u kompaniji provedu mjesec dana na stručnoj praksi.  

Programi stipendiranja, posmatrani u širem okviru, predstavljaju poseban vid saradnje između visokih škola i velikih kompanija, a omogućuju aktivnu povezanost sistema obrazovanja i poslovnog sektora, kao zaloga za razvoj što kvalitetnijeg budućeg stručnog kadra.